درخواست صدور گذرنامه


درخواست صدور گذرنامه:

  درخواست صدور گذرنامه:

 توجه 1: کلیه گذرنامه‌های صادره در مراجع قانونی چه در داخل ایران و چه در خارج از ایران پنج ساله و غیر قابل تمدید می‌باشد و پس از صدور نیز هیچگونه تغییری در آنها میسر نمی باشد، لذا در صورت هر گونه تغییر گذرنامه جدید صادر می‌گردد .

توجه 2: برابر قوانین جمهوری اسلامی ایران کلیه اتباع ایرانی با هر سنی (حتی نوزاد) می‌توانند گذرنامه دریافت نمایند که متقاضیان بالای ۱۸ سال بصورت مستقیم و افراد زیر ۱۸ سال توسط ولی و یا قیم قانونی خود می‌توانند درخواست خود را ارائه نمایند.

توجه 3: زنان خارجی که دارای همسر ایرانی می باشند می‌توانند پس از ثبت ازدواج نزد مقامات دولت جمهوری اسلامی ایران (داخل یا خارج از کشور نزد سفارت جمهوری اسلامی ایران) و دریافت شناسنامه ایرانی درخواست گذرنامه نمایند .

توجه 4: کلیه کسانی که متقاضی دریافت گذرنامه می‌باشند (اتمام تاریخ اعتبار گذرنامه، پرشدن صفحات گذرنامه، تفکیک از گذرنامه پدر و مادر، تغییر محل اقامت، تغییر مشخصات شناسنامه ایرانی، گذرنامه مفقوده و گذرنامه مخدوشه) باید مدارک زیر را تکمیل و ارائه نمایند .

 

 

مدارك مورد نیاز جهت تعویض گذرنامه: 

1-  تكميل فرم درخواست گذرنامه [فرم گذرنامه

2- اصل شناسنامه جديد و  فتوکپی تمام صفحات شناسنامه (شناسنامه افراد بالای ۱۵ سال می‌بايد عکسدار باشد)؛

    برای ايرانيان بالای ۱۵ سال که دارای شناسنامه فاقد عکس مي‌باشند می‌بايد ابتدا نسبت به [تعويض شناسنامه پانزده ساله ها] یا [عکسدار کردن شناسنامه] اقدام شود. چنانچه شناسنامه درخواست کننده قديمی باشد، ابتدا می‌بايد نسبت به [تعويض شناسنامه قديمی] خود اقدام نمايد؛

3- اصل گذرنامه‌ای را که در خواست تعویض آن را دارند؛

(افرادی که بطور غيرمجاز از ايران خارج شده‌اند بايد به بخش خروج غیرمجاز نیز مراجعه نموده و مدارک لازم را ارائه نمایند)؛

(افرادی که گذرنامه خود را به هر شکل مفقود نموده‌اند باید ضمن شرح چگونگی فقدان گذرنامه خود گزارشی نیز از پلیس محل اقامت خود در این خصوص ارائه نمایند)؛

4- اصل کارت ملی و فتوکپی آن (یک نسخه) جهت متقاضیان بالای ۱۵ سال؛

(از آنجا که درج شماره ملی در گذرنامه‌های جدید الزامی می‌باشد کلیه متقاضیانی که فاقد کارت ملی و یا شماره ملی خود می‌باشند می‌توانند از طریق وکالت به یکی از بستگان خود در ایران و یا از طریق سفارت اقدام نمایند)؛

5- اصل کارت اقامت و يک برگ فتوکپی آن (پشت و رو)؛

  (تکمیل فرم اقرارنامه مبنی بر بقاء به تابعیت جمهوری اسلامی ایزان جهت آن دسته از متقاضیانی که دارای تابعیت دیگری به غیر از جمهوری اسلامی ایران می‌باشند).

6- اصل و فتوکپی برگ پايان خدمت و يا معافی  جهت متقاضیان ذکور پائین پنجاه سال سن که  3 سال در خارج از کشور اقامت دارند؛ (برای مشمولين خدمت می باید اجازه خروج ویژه مشمولین را دریافت نمایند)؛

7- یک قطعه عکس رنگی تمام رخ، بدون کلاه و عينک و با زمينه روشن  و عکس بانوان با حجاب اسلامی باشد  (چهره واضح و روشن باشد)؛

8- موافقت و رضایت همسر / ولی / قیم قانونی  به صورت حضوری برای آن دسته از بانوان متاهل و فرزندان زیر ۱۸ سال که ضمن درخواست تعویض و یا صدور گذرنامه خود تقاضای درج محل اقامت  به غیر از ایران را در گذرنامه خود دارند؛

9- هزینه صدور گذرنامه برای افراد بالای 18 سال 100 یورو و برای افراد زیر 18 سال 50 یورو می‌باشد؛

10- هزینه تغییر محل اقامت برای همه گروه سنی 18 یورو می باشد؛

11- در گذرنامه‌های جدید اضافه نمودن همراهان امکان‌پذیر نبوده و تمامی گروههای سنی حتی نوزدان باید گذرنامه جداگانه دریافت نمایند.  









 

وزارت امورخارجه | رواديد الكترونيك | تماس با ما | ساعات كار اداري | اوقات شرعی | جستجو | گالری تصاویر