ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی ( صدور پروانه زناشوئی)

 


ثبت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی

   

    به استناد ماده 1060قانون مدنی"ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی در مواردی هم که مانع قانونی ندارد موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت است". براساس این قانون زن ایرانی می‌باید برای ثبت ازدواج با مرد خارجی نسبت به دریافت این اجازه نامه که "پروانه زناشویی" نامیده می‌شود از بخش کنسولی نمایندگی اقدام نماید.

متقاضيان ثبت ازدواج مي‌توانند با تکميل و ارائه مدارک زير درخواست ثبت ازدواج کنند. شایان ذکر است پس از بررسی مدارک توسط مسئول مربوطه و در صورت کامل بودن مدارک از طريق تلفنی که در درخواستنامه اعلام نموده‌اند از تاريخ حضور در سفارت برای امضاء دفاتر ثبت ازدواج مطلع خواهند شد. حضور مرد خارجی برای ثبت ازدواج در محل کنسولی الزامی است.

توجه: مرد خارجی بدلیل ازدواج (در صورت ثبت رسمی ازدواج در شناسنامه زن ایرانی) با زن ایرانی تبعه ایران محسوب نمی‌گردد و فرزندان آنها نیز تابعیت پدر را خواهند داشت، لذا برای سفر به ایران می‌باید در‌خواست روادید کنند. برای این افراد با در‌خواست کتبی زن در حداقل زمان روادید صادر خواهد شد.  

 مدارك لازم:

 ۱- درخواستنامه تکميل شده شماره [202] برای ثبت ازدواج با مرد خارجی(مرد خارجی میتواند مشخصات خود را در درخواستنامه به انگلیسی بنویسد)؛

 ۲- اصل شناسنامه زن؛


 توجه: درخواستنامه تکميل شده شماره [۲۱۹] برای صدور گواهی تجرد (فقط درصورتی که شناسنامه زن المثنی باشد).

3- گواهی ولادت مرد با مهر و امضای اصل صادر شهرداری‌ها که اسامی والدین وی نیزدر آن قید شده باشد، (چنانچه گواهی ولادت مرد مربوط به کشور غیر از بلژیک باشد نیاز است که توسط سفارت کشور محل تولد مرد و سپس در وزارت امور خارجه بلژیک مورد تائیدواقع شده باشد)؛

 4- اصل اجازه نامه كتبی پدر يا جد پدری دوشيزه برای ازدواج اول که بايد توسط يکی از دفاتر اسناد رسمی تائيد شده باشد. (اگر پدر يا جد پدری ساکن ايران باشند)؛

توجه: چنانچه اجازه‌نامه مزبور در ایران تهیه شده باشد، لازم است از طریق وزارت خارجه ایران به سفارت اعلام گردد.

توجه: در صورتي که پدر يا جد پدری ساکن بلژيک باشد، حضور وی با همراه داشتن اصل شناسنامه در سفارت برای صدور اجازه نامه ضروري است.

توجه: در صورت فوت پدر و يا جد پدری، ارائه اصل گواهی فوت صادره از سوی مراجع ذيصلاح ضروری است. (این گواهی لازم است از طریق وزارت امور خارجه ایران به سفارت رسماً اعلام گردد).

5- اصل گواهی تشرف مرد به دین مبین اسلام؛

توجه : هموطنان می‌توانند برای انجام عقد شرعی و یا گواهی تشرف به دین مبین اسلام به بنیاد اهل بیت و یا  مسجد الرضا (ع) در بروکسل مراجعه نمایند.

6- اصل گواهی جاری شدن صيغه عقد شرعی (برای هموطنان زرتشتی، کلیمی و مسیحی ارائه گواهی انجام نکاح بر اساس رویه معمول در ادیان مذکور الزامی است)؛

7- اصل سند رسمی ازدواج بلژيکی (در صورتی که سند رسمی ازدواج غیر بلژیکی باشد، اصل سند باید توسط سفارت کشور محل ازدواج در بلژیک تائید و سپس توسط وزارت امور خارجه بلژیک تصدیق گردد)؛

8- اصل گواهی تندرستی و برگ نتيجه آزمايشات زوجين شامل گروه خون، عدم ابتلاء به بيماری مقاربتی، ايدز، تالاسمی و اعتياد به مواد مخدر و گواهی مبنی بر بلامانع بودن ازدواج از نظر RH خون از يکی از [ بيمارستانها و يا مراکز پزشکی معتبر] (در صورتيکه از ازدواج شرعی زوج بيش از يکسال سپری شده باشد نيازی به ارائه اين گواهی نيست)؛

9- گواهی اشتغال به کار مرد؛

10- گواهی عدم سوءپیشینه مرد که از پلیس بین المللی (اینترپول) یا پلیس بلژیک صادر شده باشد؛

11- تعهدنامه رسمی مرد مبنی بر پرداخت نفقه و هزینه بلیط مراجعت زن به ایران (این تعهدنامه باید در حضور کنسول و در سفارت تنظیم و امضاء شود)؛

- چنانچه زن ایرانی طبق تعهدنامه شماره{203}­ انصراف خود را از دریافت نفقه و هزینه بلیط مراجعت به ایران اعلام نماید، ارائه تعهدنامه مرد برای پرداخت نفقه و هزینه مراجعت لازم نیست.

12- دوازده قطعه عکس جديد ۴×۳ تمام رخ، بدون کلاه و عينک و با زمينه سفيد هر يک از زوجين که مشخصات صاحبش در پشت آن نوشته شده و عکس بانوان با حجاب اسلامی باشد.

13- هزینه پرداختی صرفاً از طریق کارت بانکی در محل کنسولی سفارت به هنگام تحویل مدارک؛

14- تصویر اجازه اقامت یا کارت تابعیت بلژیک/لوکزامبورگ؛

- چنانچه گذرنامه صادره بروکسل است و یا قبلاً پرسشنامه شماره{100} برای تشکیل پرونده را تکمیل شده و دارای پرونده کنسولی می‌‎باشید، می‌توانید مدارک فوق را به همراه پاکت برای برگشت گذرنامه با تمبر کافی برای پست سفارشی که نام و نشانی درخواست کننده روی آن نوشته شده باشد ارسال فرمائید.

 

 


 

 

 

وزارت امورخارجه | رواديد الكترونيك | تماس با ما | ساعات كار اداري | اوقات شرعی | جستجو | گالری تصاویر